Μαρόκο: Απέκλεισαν το λιμάνι της Ταγγέρης για να μην δέσουν πλοία με οπλισμό για το Ισραήλ Ημερομηνία:
Σήμερα 5/8/2025, 00:52 - Εμφανίσεις: 10
Πολλές χιλιάδες Μαροκινοί πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο Tanger Med, το μεγαλύτερο βιομηχανικό λιμάνι της χώρας στην Ταγγέρη δίπλα στην ιστορική Μεντίνα, για να διαμαρτυρηθούν για τον ελλιμενισμό πλοίων που μεταφέρουν ισραηλινά όπλα.
Υπήρχε μάλιστα η πληροφορία πως θα ελλιμενίζονταν πλοία εκείνη την ημέρα Οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις κατηγορούν τη μαροκινή κυβέρνηση ότι βοηθά το Ισραήλ στη σφαγή και τον λιμό των Παλαιστινίων στη Γάζα, επιτρέποντας στα πλοία να ελλιμενίζονται στο λιμάνι, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε τη Δευτέρα η παλαιστινιακή τηλεόραση Al Aqsa TV.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Χιλιάδες ήταν και οι γυναίκες διαδηλώτριες, με το δικό τους μπλοκ.
Η καθιστική διαμαρτυρία ακολουθεί τα συλλαλητήρια στο Tanger Med τις τελευταίες εβδομάδες, όπου οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις εξέφρασαν την οργή τους για αυτό που ονόμασαν ως τη «συνεργασία της μαροκινής κυβέρνησης με το ισραηλινό καθεστώς».
Επιπλέον, οκτώ υπάλληλοι του μαροκινού λιμανιού παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της κυβέρνησης.
Οι αρχές του Μαρόκο δεν αντέδρασαν βίαια Οι μαροκινές αρχές διέμειναν μέχρι τώρα σιωπηλές αναφορικά με τις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τους ισχυρισμούς περί βοήθειας προς το Ισραήλ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το Μαρόκο είναι μια χώρα με βασιλεία, υπό τον Μοχάμεντ τον ΣΤ’ και σε κάθε εκατοστό της χώρας θα μπορούσε να δει κανείς τρία πράγματα: την αστυνομία, τον στρατό και πορτραίτα του βασιλιά.
Το γεγονός πως βγήκαν τόσες χιλιάδες στον δρόμο, δεν προμηνύεται καλό για την μοναρχία στη χώρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η οργή του μαροκινού λαού για τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα βράζει από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στο παλαιστινιακό έδαφος στις αρχές Οκτωβρίου 2023, με διαμαρτυρίες που έγιναν πολλές φορές σε διάφορες πόλεις, όπως η Ταγγέρη και η Καζαμπλάνκα.
Τις τελευταίες 20 ημέρες ο λαός έχει βγει στους δρόμους και ευτυχώς οι αρχές δείχνουν αυτ...